spreekuur Heijplaat

Inmiddels loopt het spreekuur op de Heijplaat ook al lekker.
Wij zijn daar aanwezig op donderdag ochtend tussen 11 en 13 uur en werken daar op afspraak.
graag zijn we je daar ook van dienst!

Kinkhoest

Er komen de laatste tijd veel vragen over kinkhoest. Moet je je nou wel of niet laten inenten (vaccineren) als je zwanger bent? Het advies vanuit het ministerie is momenteel: laat je vanaf 22 weken vaccineren om de baby tegen kinkhoest te beschermen.
Kinkhoest is een besmettelijke ziekte die ernstige hoestbuien kan veroorzaken. Het is vooral gevaarlijk is voor jonge baby’s die nog niet zijn gevaccineerd. Een goede manier om pasgeboren baby’s tegen kinkhoest te beschermen is om vrouwen tijdens de zwangerschap een kinkhoestprik te geven.
Het CJG verzorgt de gratis vaccinaties. vraag de folder in de praktijk.
https://www.rivm.nl/Onderwerpen/V/vaccinaties_op_maat/Kinkhoestvaccinatie_voor_zwangere_vrouwen

Angels

Na een korte oproep van Marloes via Facebook zijn we dankbaar voor de vele reacties en spullen die we aangeboden gekregen hebben van verschillende mensen. We hebben weer een gezin op weg kunnen helpen en alle spullen voor de baby zijn aanwezig.
Dank daarvoor!

Een feestelijke dag voor ons team

Vandaag was een heel klein beetje een feestelijke dag voor ons team. Onze eerste blog de lucht in en we hebben onze certificaten behaald om te mogen counselen voor de NIPT, misschien hebben jullie hierover al iets gehoord op het nieuws. Vanaf 1 april is deze test in Nederland mogelijk en kunnen wij je informatie geven en helpen om een voor jou wel overwogen en goede keuze te maken. Het was een pittige scholing maar we hebben het certificaat! Klein feestje in t verschiet.