Verloskundige Rotterdam Zuid

Op zoek naar een verloskundige in Rotterdam Zuid? Verloskundigenpraktijk Pendrecht is een kleinschalige verloskundigenpraktijk waar we weten hoe belangrijk je zwangerschap is.

Als je een verloskundige in Rotterdam Zuid zoekt, is het het handigst als je zelf in Rotterdam Zuid, Heijplaat, Pernis, Rhoon, Poortugaal, Hoogvliet of directe omgeving woont.

Wij doen er als verloskundigen in Rotterdam Zuid alles aan om zorg op maat te bieden. We houden rekening met jouw specifieke situatie en speciale wensen, zodat we over een aantal maanden samen terug kunnen kijken op een prachtige ervaring.

 

Eerste controle door verloskundige Rotterdam Zuid

De eerste controle met de verloskundige vindt plaats in Rotterdam Zuid als je rond de 8 weken zwanger bent en duurt ongeveer een uur. Na de echo willen we het een en ander weten over je eigen gezondheid, die van de vader van de baby en van beide families. Om de uitgerekende datum te kunnen berekenen is het van belang te weten wanneer de laatste menstruatie begon.

Als er sprake is van eerdere zwangerschappen willen we graag horen hoe deze zijn verlopen. Net als bij alle andere controles wordt de bloeddruk gemeten. Het is in deze fase van de zwangerschap nog niet mogelijk om het hartje van de baby te horen. Dat kan pas na 12 weken.

Voor meer informatie over onze controles met een verloskundige in Rotterdam Zuid.

 

Pretecho verloskundige Rotterdam Zuid

Wij hebben als verloskundigen in Rotterdam Zuid de mogelijkheid om zelf pret echo’s te maken, hier kun je een afspraak maken voor een niet-medische echo, bijvoorbeeld om het geslacht van je baby te laten bepalen of om in een rustige sfeer in 3/4D naar de baby te kijken. Deze echo’s worden niet door de verzekering vergoed. Je kunt tijdens het spreekuur naar de mogelijkheden en kosten vragen.

Voor meer informatie over onze echo’s.

 

Bevallen met de hulp van verloskundige Rotterdam Zuid

Wanneer de bevalling zich aandient is het voor ons als verloskundigen in Rotterdam Zuid van belang dat je op een aantal tekenen let voordat je de praktijk belt. We hebben hieronder een lijstje in welke gevallen je ons kunt bellen:

Als de weeën doorzetten

Voor een eerste bevalling: 2 uur lang elke 4 a 5 minuten een wee, die steeds 1 minuut aanhoudt. Voor een tweede of volgende bevalling: 1 uur lang elke 4 a 5 minuten een wee die 1 minuut aanhoudt.

Als de vliezen breken

Bij helder/rozig vruchtwater ’s nachts, en je hebt geen weeën, dan kun je afwachten tot de volgende ochtend en ons dan te bellen. Als het vruchtwater groenig van kleur is, dan is het verstandig om meteen de praktijk bellen. Probeer altijd wat vruchtwater op te vangen, zodat wij het ook kunnen beoordelen.

Als je helder rood bloed verliest, meer dan bij een menstruatie, willen we graag op de hoogte gesteld worden (bewaar het bloed). Slijm met een streepje bloedverlies is niet erg, daar hoeft je niet voor te bellen. Als je jezelf ongerust maakt kun je ons uiteraard bellen.

Voor meer informatie over de bevalling.

 

Contact met verloskundige Rotterdam Zuid

Wanneer je ons belt, krijg je de dienstdoende verloskundige Rotterdam Zuid te spreken. Er is dus dag en nacht altijd een van ons bereikbaar voor bevallingen en andere spoedgevallen.

In deze situaties bel je altijd:

Eerst het praktijknummer 06 – 27 85 00 59 (of op praktijkdagen 010 – 480 11 64)
Krijg je dan geen gehoor of voicemail, dan belt u de boodschappendienst 010 – 420 66 11.

Je laat daar je naam, adres en telefoonnummer achter en dan neemt de dienstdoende verloskundige contact met je op (je kunt geen sms berichten verzenden naar dit nummer).

Ook per e-mail zijn wij bereikbaar, dit geldt uitsluitend voor vragen van niet dringende aard.
Bij klachten/problemen dient u ons te bellen.

info@verloskundigenpraktijkpendrecht.nl

Je ontvangt een reactie van ons binnen 2 dagen.

Verloskundigenpraktijk Pendrecht in Rotterdam, graag tot je dienst!