Verloskundigen Poortugaal: Oog voor jou en je kind

Ben je op zoek naar verloskundigen Poortugaal om je te begeleiden tijdens je zwangerschap? Dan ben je bij verloskundigenpraktijk Pendrecht in goede handen. Wij zijn niet alleen actief in Rotterdam en omgeving, maar ook bij jou in Poortugaal. Wil je ons beter leren kennen en wil je graag weten wat we voor je kunnen betekenen? Lees dan snel verder!

 

verloskundigen poortugaal
Visual

Je bent op de juiste plek!

Wat goed dat je op onze website terecht bent gekomen. Als je zwanger bent dan helpen we je graag. Naast een persoonlijke aanpak zijn we gericht op jou en je kindje. Maar we helpen je uiteraard ook als je graag zwanger wilt worden. In onze praktijk sta jij centraal.

Wij beseffen als geen ander hoe bijzonder het is om zwanger te zijn. Naast advies om zwanger te worden, kunnen we je uiteraard ook van begin tot eind begeleiden tijdens je zwangerschap.

Onze verloskundigen bieden je zorg op maat, omdat we weten dat iedereen anders is, heeft iedereen unieke wensen. En na je zwangerschap traject hopen we samen terug te kijken op een prachtige periode. Daar doen we het voor!

Je aanmelden bij onze verloskundigen in Poortugaal

Wil je graag advies om zwanger te raken of ben je er net achter dat je zwanger bent? Dan wil je natuurlijk weten hoe dat in zijn werk gaat. Maar uiteraard willen we je eerst feliciteren met je zwangerschap. Je gaat een mooie tijd tegemoet en dat begint al als je een positieve test in handen hebt. Op dat moment kan je direct contact met ons opnemen. Je hebt namelijk geen doorverwijzing van een huisarts nodig.

Je mag onze verloskundigen in Poortugaal dus direct mailen of bellen. Dan kunnen we kijken of er een klik is, want je mag altijd zelf bepalen voor welke verloskundigenpraktijk je kiest.

verloskundigen poortugaal: De eerste afspraak gaat als volgt

Je eerste afspraak bij onze verloskundigen in Poortugaal

Nadat je bent aangemeld bij onze praktijk is het tijd om je eerste afspraak in te plannen. Je kan dit doen door ons te mailen of te bellen.

De eerste afspraak heb je vaak als je ongeveer 8 weken zwanger bent. Wist je dat dit ook wel de vroege echo wordt genoemd? Want naast een kennismakings- en intakegesprek, maken we ook direct je eerste echo. Deze afspraak duurt daarom iets langer dan normaal. In totaal ben je ongeveer een uurtje bezig.

Tijdens onze eerste ontmoeting is het belangrijk om te bepalen of er een intacte zwangerschap is. Dit houdt eigenlijk in dat we kijken of er zich geen onvoorziene problemen kunnen ontstaan. Daarom stellen we jou en eventueel de vader van het kind ook een aantal vragen over jullie gezondheid en medische historie. Ook berekenen we op welke dag je bent uitgerekend.

Tijdens en na het gesprek ontvang je waardevolle informatie over voeding, onderzoeken die worden uitgevoerd, relevante cursussen, maar ook hoe de kraamzorg werkt en wat je kunt verwachten. De tips en adviezen die we je geven zijn vanaf het moment dat je zwanger bent belangrijk om op te volgen.

Je kunt de volgende zaken alvast uitzoeken en opschrijven voordat je naar je eerste afspraak bij onze verloskundigen in Poortugaal komt:

  • Wanneer was je voor het laatst ongesteld?
  • Hoe zijn je cyclussen? Lang of kort? Was je cyclus regelmatig of onregelmatig?
  • Wanneer kwam je erachter dat je zwanger was? Wanneer deed je de test en, afhankelijk van de test, hoeveel weken gaf deze aan?
  • Heb je anticonceptie gebruikt?
  • Zijn er afwijkingen of ziekten die voorkomen in de familie?

Deze eerste echo is erg fijn en kan veel onzekerheid wegnemen, zeker wanneer een vorige zwangerschap geëindigd is in een miskraam. In dit intakegesprek kun je ook meteen met de verloskundige bespreken hoe het zit met het slikken van eventuele medicijnen of het voorkomen / uitzoeken van erfelijke ziektes.

Hoe verloopt het traject bij verloskundigen in Poortugaal?

Na de vroege echo heb je elke vier weken een afspraak met onze verloskundigen in Poortugaal. Hoe langer je zwanger bent, hoe vaker je langs moet komen omdat het belangrijk is om je kindje goed te blijven monitoren. Hoe vaak je moet langskomen verschilt wel per persoon omdat we kijken naar je algemene gezondheid en je medische historie. Tijdens onze afspraken kijken we ook naar de volgende zaken:

  • De groei van je baby
  • Het plaatje van de baarmoeder Hoe groot is deze?
  • De bloeddruk
  • De hartslag van de baby – deze is vanaf 12 weken goed te horen
  • De ligging van de baby?

Welke termijnen zijn er allemaal naast de reguliere afspraken om de vier weken? En wat wordt daarin dan allemaal gecheckt en besproken? Hieronder sommen we het voor je op:

  1. Week 8: de intake en vroege echo
  2. Week 12: de eerste termijn echo
  3. Week 20: Structureel echoscopisch onderzoek
  4. Week 35: een groei- en liggingsecho. Ligt de baby goed? Is deze al ingedaald?
  5. Optioneel: pretecho (Wordt niet vergoed door je verzekering)

De eerste termijn echo – 12 weken

De eerste termijnecho vindt plaats als je ongeveer 12 weken zwanger bent. Bij deze echo wordt er gekeken of de zwangerschap intact is en of er hartactie aanwezig is. Ook berekenen we nog een keer wanneer je bent uitgerekend om te zien of de eerdere berekening juist was.

Wist je dat de echo’s dan al vaak via je buikwand opgenomen kunnen worden? Als dit nog niet kan, doen we een vaginale echo. De eerste echo vindt zo ook plaats omdat we het hartje dan goed kunnen horen.

Ook is er een mogelijkheid om een 13 wekenecho uit te laten voeren door een echoscopist. Deze niet verplichte echo is een medische echo om te onderzoeken of je kindje eventuele lichamelijke afwijkingen heeft. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van PNS.

 

Het structureel echoscopisch onderzoek – 20 weken

Tijdens het structureel echoscopisch onderzoek voeren echoscopisten van Bovenmaas Prenataal het onderzoek uit. Dit is vaak rond week 20 van je zwangerschap. Wil je meer over dit onderwerp lezen? Bekijk dan ook eens de folders op www.PNS.nl.

Tijdens deze belangrijke medische echo wordt er met een echo via je buikwand gekeken naar de ontwikkeling van je baby. Hoe groeit je kleintje? Is er voldoende vruchtwater aanwezig en hoe ziet de placenta eruit?

Ook kijken de verloskundigen of er eventuele lichamelijk afwijkingen zijn. Wist je dat je tijdens deze echo ook vaak het geslacht van het kindje te horen kan krijgen? Het is dus best wel een spannende echo. Er wordt altijd aan je gevraagd of je het geslacht wilt weten. Wil je dat niet? Dan zeggen de echoscopisten niks.

Lichamelijke afwijkingen die bij een 20 weken echo kunnen worden gezien zijn:

  • Open rug of schedel
  • Schisis
  • Waterhoofd
  • Afwijkingen aan organen, zoals de hersenen, nieren, blaas, het hart en het maagdarmstelsel
  • Afwijkingen aan de botten, de buikwand, het middenrif of de armen en benen

De laatste medische echo: de groei- en liggingsecho

Dit is de laatste medische echo die wordt gemaakt als je ongeveer 35 weken zwanger bent. Tijdens deze echo kijken onze verloskundigen of de baby zich goed ontwikkelt. Ook kijken we naar de ligpositie van de baby. Het is belangrijk dat het hoofdje goed ligt, maar ook of het kindje al goed is ingedaald.

Wist je dat onze verloskundigen in Poortugaal je baby van top tot teen opmeten? Dit is belangrijk om te bepalen of de baby goed groeit, maar ook om een schatting te maken hoe zwaar het kindje is als je 40 weken zwanger bent. Ook kijken we naar de moederkoek en of deze er goed uitziet en bepalen we of je voldoende vruchtwater hebt.

Deze echo is dus erg belangrijk omdat het invloed kan hebben op je bevalling.

Wist je dat je ook een pretecho door ons kan laten maken. Het laten maken van een niet medische echo wordt niet vergoed, maar je krijgt wel een mooi foto mee naar huis. Meer informatie over het laten maken van een pretecho vind je op onze website.

verloskundigen poortugaal
Vrijblijvend kennismaken met verloskundigen poortugaal: Verloskundigen praktijk penderecht

Vervolgafspraken: hoe ziet het traject eruit?

Na het de eerste afspraak bij 8 weken heb je vervolgens iedere vier weken een afspraak met onze verloskundige. Hoe verder je in de zwangerschap komt, hoe vaker je bij ons langskomt. Dit hangt natuurlijk ook af van hoe je zwangerschap verloopt en jouw conditie. Tijdens deze vervolgafspraken worden onder andere de volgende zaken gecontroleerd gecontroleerd:

  • Hoe groeit de baby
  • Hoe is de grootte van je baarmoeder
  • Je bloeddruk
  • De hartslag van de baby – dit is te horen vanaf de 3e maand van je zwangerschap
  • De ligging van de baby

Dit alles gaan gaan we zo verder op in. Want welke termijnecho’s zijn er allemaal naast de reguliere afspraken om de vier weken? En wat wordt daarin dan allemaal gecheckt en besproken? We ze voor je op een rijtje gezet:

  1. De vroege echo (week 8)
  2. Termijn echo (week 12)
  3. Structureel echoscopisch onderzoek (week 20)
  4. De groei- en liggingsecho (week 35)
  5. Optioneel: pretcho

Termijn echo

De beste periode voor de termijnecho is om deze te maken tussen de 10e en 14e week van de zwangerschap. Ook bij deze echo wordt er weer gekeken of de zwangerschap nog intact is, of er hartactie aanwezig is en of de zwangerschapsduur zoals berekend in de eerste echo klopt. Vanaf dit stadium in de zwangerschap kunnen de meeste echo’s al via de buikwand gemaakt worden. Wanneer dit nog niet mogelijk is wordt de echo vaginaal verricht.

 

Structureel echoscopisch onderzoek

De 20 weken echo wordt ook wel het Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO) genoemd. Het onderzoek is geen zogenaamde “pretecho” maar een medische echo. Een hele belangrijke dus! De echo wordt uitgevoerd door echoscopisten van Bovenmaas Prenataal. De echo vindt bij voorkeur plaats bij een zwangerschapsduur tussen de 18-21 weken en kan op diverse locaties plaatsvinden, ook in onze verloskundigenpraktijk in Rhoon. Lees hiervoor ook de folders op www.PNS.nl.

Tijdens deze belangrijke medische echo wordt er met een echo via je buik gekeken naar de ontwikkeling van je baby. Groeit de baby goed? Is er voldoende vruchtwater aanwezig en hoe ziet de placenta eruit? Zijn er lichamelijke afwijkingen? Ook horen veel mensen bij de 20 weken echo wat het geslacht van hun kindje is. De echoscopiste zal dan ook aan je vragen of je het geslacht wilt weten.

Lichamelijke afwijkingen die bij een 20 weken echo kunnen worden gezien zijn:

  • Open rug of schedel
  • Schisis
  • Waterhoofd
  • Afwijkingen aan organen, zoals de hersenen, nieren, blaas, het hart en het maagdarmstelsel
  • Afwijkingen aan de botten, de buikwand, het middenrif of de armen en benen

 

De groei- en liggingsecho

Ook dit is weer een medische echo: de groei- en liggingsecho. Deze belangrijke echo vindt plaats rond de 34-36 weken. Met deze echo wordt er gekeken en gemeten of de baby goed groeit. Ook zal gekeken worden of het hoofdje van de baby in een goede positie ligt voor de geboorte.

Bij een groeiecho worden het hoofdje, de omvang van het buikje en de lengte van de bovenbenen van de baby goed opgemeten. Aan de hand hiervan kunnen de verloskundigen bepalen of je baby goed groeit en kunnen ze een schatting maken van hoe zwaar de baby zal zijn rond 40 weken zwangerschap. Ook beoordelen we altijd of er voldoende vruchtwater aanwezig is en hoe de moederkoek eruit ziet.

Bij de liggingsecho wordt er goed gekeken naar hoe je baby in de buik ligt. Ligt de kleine al netjes met het hoofdje naar beneden? Of juist niet? Mocht het zo zijn dat de baby nog in stuitligging ligt dan gaan we samen kijken naar de opties.

Een pretecho bij onze verloskundigenpraktijk in Poortugaal

Wat is een pretecho precies? De naam verklapt het eigenlijk al: een pretecho is geen medische echo, maar een echo die je extra doet omdat je het leuk vindt. Tijdens je zwangerschap krijg je standaard twee echo’s aangeboden, maar wil je toch je kleintje nog een keer extra bewonderen? Of meer details zien? Dan kun je ervoor kiezen om een pretecho bij ons te laten maken.

Je kunt bij ons eenvoudig een afspraak maken voor een pretecho, bijvoorbeeld om al iets eerder het geslacht van je baby te laten bepalen of om in een rustige sfeer in 3/4D naar de baby te kijken. Let wel op: deze echo’s worden niet door de verzekering vergoed. Je kunt natuurlijk altijd tijdens het spreekuur bij ons naar de mogelijkheden en kosten vragen.

Meestal duurt een pretecho tussen de 30-45 minuten en na afloop ontvang je foto’s en eventueel ook een video van de echo mee naar huis.

Onze verloskundigen in Poortugaal!

Onze verloskundigen in Poortugaal zijn een heel hecht team van meerdere vrouwen: Jeannette Hammer, Jacqueline Broersma, Annemieke Kip en Marloes Lagendijk. Na jarenlang samenwerken met elkaar, zijn we erg goed op elkaar ingespeeld en hebben we een fijne werksfeer en praktijk neergezet. De meesten van ons zijn ook echoscopisten.

Wil je graag meer over ons weten? Dan verwijzen we je naar onze website, want daar stellen we ons uitgebreid voor.

Vrijblijvend kennismaken Ăłf aanmelden bij onze verloskundigen in Poortugaal

Wist je dat onze verloskundigen je ook kunnen helpen als je in de omgeving van Poortugaal woont? Je mag altijd zelf kiezen welke verloskundigenpraktijk je begeleidt tijdens je zwangerschap. Mogen we je begeleiden? Neem dan contact met ons op. Onderaan deze pagina vind je ons mailadres en telefoonnummer. Je kunt er ook direct voor kiezen om gebruik te maken van ons inschrijfformulier.

 

Waarom voor onze verloskundigenpraktijk Poortugaal kiezen?

âś… Bij ons werken ervaren verloskundigen
âś… In een groot gedeelte van Poortugaal kunnen we je begeleiden
✅ Naast medische echo’s kun je ons ook pretechos laten maken
âś… Ons team bestaat zowel uit verloskundigen als echoscopisten
âś… Met ons heb je een vast team van verloskundigen

Visual